Fem tips på bra kokböcker

scand food-09

Det skandinaviska köket upplever en renässans runt om i Europa och skandinavisk mat är trendigare än någonsin. Det vegetariska och veganska köket utökas samtidigt och allt fler börjar följa och äta enligt speciella dieter. Här har vi valt ut svenska klassiker, moderna veggo-böcker och upplysande dietkokböcker för att ge dig en bredare bild av dagens matkultur.

Vissa frossar i skandinaviskt viltkött medan andra helt väljer bort allt mat som har med djur att göra. Vissa följer dieter utan kolhydrater men med mycket fett medan andra vill lära sig att äta ”renare”. Vi har valt ut fem exempel på dagens mattrender nedan och alla fem kan du enkelt beställa hem från internet.

 

Den gröna kokboken

Klassikern ”Vår kokbok” har fått en ny inriktning i det här formatet, ett mycket grönare sådant. Att äta grönare är bra för såväl hälsan som miljön, men framför allt är det gott med hjälp av recepten som fyller den nästan fyrahundra sidor tjocka kokboken. Sök efter ISBN: 9789113054971 på Bokus för att kunna köpa hem ditt gröna exemplar på nolltid.

 

Ät rent och rätt

En annan kokbok som vunnit mark i Sverige är ”Eat clean – mer näring och mindre skräp i maten” av Kristina Andersson. I tider där halvfabrikat och snabbmat tar upp stora delar av mångas dagliga intag är den här enkla och underhållande kokboken en inkörsport till en bättre och mer näringsrik kost.

Sök på bokens ISBN: 9789187785511 hos Bokus för att klicka hem ditt exemplar eller varför inte köpa den i present till den matintresserade?

 

scand food-12

 

LCHF 2.0

LCHF har länge varit en av de mest uppskattade och omdebatterade dieterna i Sverige och har idag tusentals trogna utövare. LCHF-dieten behöver dock uppdateras för att ligga i linje med de allra senaste hälsorönen. Den här boken är perfekt för såväl LCHF-frälsta som nybörjare då den berättar om alla näringsämnen din kropp behöver – helt fritt från gluten, mejerivaror och soja. Gå in på Bokus för att hitta ditt exemplar och sök på ISBN: 9789176172735. Du kommer ha svårt att släppa boken ifrån dig när du väl har börjat undersöka recepten!

 

scand food-11

 

Välkommen till vegoriket

Idag är det fler och fler som upptäcker den veganska dieten och dess positiva effekter, men det är inte lika många som vet hur man ska laga kreativa och goda veggorätter. ”Välkommen till vegoriket” introducerar läsaren till en värld som visar att grönt är skönt och att det inte behöver vara svårt att äta veganskt. På Bokus kan du söka på ISBN: 9789176610114 för att hitta ett exemplar.

 

Sju sorters kakor

Den här boken behöver ingen större presentation. En av de absoluta klassikerna i de svenska kökshyllorna och en grundläggande medhjälpare till varje baktillfälle. Med över 3.8 miljoner sålda exemplar är boken en av Sveriges mest berömda – och faktiskt mest sålda. Om du inte har din del av kakan ännu se till att gå in på Bokus, skriv in ISBN: 9789187785344 och beställ din bok för att komma igång med bakningen på allvar.

scand food-10

Comments are closed.